Zuur van appelazijn in de maag

appelazijn zuur

Appelazijn te zuur voor de maag?

Appelazijn is behoorlijk zuur, daarom wordt vaak gedacht dat appelazijn erg slecht is voor de maag. Echter is het zo dat maagzuur dat door het lichaam zelf aangemaakt wordt in de maag zuurder is dan appelazijn.

Overzicht met zuurtegraden, tbv vergelijk met zuur in de maagWat is pH-waarde?
Met de zuurgraad wordt aangegeven hoe zuur iets is.
Bij vloeistoffen wordt dit uitgedrukt in pH-waardes van 0 tot 14.
De “p” staat hierbij voor Potenz (kracht) en de “H” staat voor waterstof.
Hierbij is pH 0 het meest zuur, dus hoe hoger de pH-waarde hoe minder zuur de vloeistof is.
Bij een pH-waarde van 7 spreken we van een neutrale waarde.
Zuiver water is een voorbeeld van een vloeistof met een neutrale pH-waarde.
In de tabel hiernaast kun je nog enkele voorbeelden vinden.

Juiste pH-waardes zijn belangrijk voor het lichaam
De pH-waardes van de vloeistoffen (zoals bloed, speeksel en urine) in ons lichaam verschillen van elkaar.
Het maagzuur dat in de maag wordt aangemaakt is hierbij het meest zuur en heeft gewoonlijk een pH-waarde tussen de 1 en 3, dit is te vergelijken met de zuurwaard van een citroen, citroenzuur heeft namelijk een pH-waarde van ongeveer 2.
Ook urine kan ook behoorlijk zuur zijn, gemiddeld ligt de pH-waarde van urine tussen de 4 en 8.

De pH-waardes in het lichaam kunnen door verschillende factoren zoals stress en voeding worden beïnvloedt. Om het lichaam goed te kunnen laten functioneren is het van belang dat de zuurtes in het in lichaam binnen de gebruikelijke grenzen blijven.

De pH-waarde van Appelazijn
De pH-waarde van appelazijn ligt rond de 3,5 – 4 en is dus alsnog aardig zuur, maar dus niet zuurder dan het lichaamseigen maagzuur.
Wanneer appelazijn dus wordt verdund en niet in grote hoeveelheden wordt genomen zal het niet schadelijk zijn voor de maag.

Gezegd wordt zelfs dat appelazijn het lichaam zou ondersteunen bij het regelen van de juiste pH-waardes in het lichaam. Hierdoor kunnen verschillende functies in het lichaam zelfs worden bevorderd.

4 Comments on Zuur van appelazijn in de maag

  1. Toch heb ik het vermoeden dat appelazijn niet voor elke maag goed is. Zelf merk ik dit. Hebben meer mensen hier last van, ik ben zeer benieuwd……

    • Het woord verrassing is naruutlijk cynisch bedoeld, zie eerdere speculaties van mijn hand over de logische samengang van Monster en LinkedIn. Maar tot op heden heeft LinkedIn enige interesse in Monster ontkend en ook nu zijn er alweer berichten dat LinkedIn geen interesse zou hebben in een overname van Monster:But according to a source close to LinkedIn, after an assessment this week, the social media company has decided not to pursue Monster.a0Het zal binnenkort allemaal duidelijk worden; want hoewel de koers van het aandeel Monster een enorme boost heeft gekregen (+19%) is dit van zeer tijdelijke aard als geen van de geinteresseerde partijen uiteindelijk doorpakt. En dat doorpakken moet nu dus bijzonder snel gaan gebeuren. Anders is Monster daadwerkelijk niets meer dan een winkeldochter.

  2. blog yang cukup menarik, dan themes yang sangat seo frendly. salam hangat http://www.marinirseo.web.id Pembicara Internet Marketing

    • Is het een verrassing?Monsterboard is een cnreocte markt waar vraag en aanbod samenkomen. Een Social Network is voor heel veel leden vaag. Niet iedereen is hier dagelijks actief en kent de juiste weg.Hoe mooi dus al deze profielen een cnreocte markt aan te bieden?a0

Reageren op dit bericht

Your email address will not be published.


*